marți, 10 martie 2009

Food: Restaurantul care danseaza

Una dintre cele mai frumoase constructii contemporane din Praga este ansamblul supranumit Cladirile care danseaza, care poarta semnatura celebrului arhitect Frank Ghery. Iar la ultimul etaj, sapte, se afla un alt loc care merita o calatorie speciala – restaurantul La Perle de Prague, care a fost numit de ghidul Michelin cel mai bun restaurant francez din Praga.
Recunosc, prima data m-a atras locatia, un restaurant la inaltime aflat pe malul raului Viltava, dar si curiozitatea de a descoperi cladirile alintate de cehi Fred si Ginger. Accesul se face cu ajutorul unui lift dedicat si va recomand sa faceti o rezervare inainte, pentru ca exista riscul sa nu gasiti locuri libere. Restaurantul este dispus pe doua etaje, la primul etaj sala include mese de doua, trei sau patru persoane si este decorata complet in alb cu cateva accente de verde create prin intermediul plantelor naturale. La urmatorul etaj, este o masa conceputa special pentru mesenii numerosi, iar spatiul este si mai spectaculos: pereti de sticla de jur imprejur, mese imbracate in damasc alb si o panorama incredibila a orasului noaptea.
Proprietarii restaurantului nu au modificat foarte mult meniul de la ultima vizita, semn ca au gasit reteta succesului. La intrare ne-au intampinat cu gustari cu paine prajita, pasta de somon, crema de bransa si saleuri, din partea casei.
Meniul este disponibil pe internet, cu tot cu preturi la http://www.laperle.cz/, dar nu ma pot abtine sa nu salivez la carpacio din piept de rata cu ulei de nuci, ghimbir, parmezan si masline negre, marul "tarte tatin" umplut cu ficat de rata si cu sos de vin porto si mai ales la gustarea de creveti si peste cu salata si ulei de sofran. Dintre felurile principale mi-am ales inca dinainte sa ajung la Praga friptura de vita cu sos de vin rosu si mustar, praz marinat si cartofi gratinati care a fost minunata. Iar desertul m-a impresionat cel mai tare, cel putin din punct de vedere al aspectului - inghetata de nuci cu fructe de padure si sos de mango. O masa pentru doua persoane la La Perle de Prague costa in medie 85 de euro si in plus te poti lauda ca ai dansat cu Fred si Ginger…



friptura de vita cu sos de vin rosu si mustar

cartofi gratinati



inghetata de nuci cu fructe de padure si sos de mango

Un comentariu:

 
concurs paralela45