luni, 30 martie 2009

Nou: Culmea exclusivismului in materie de turism

Astazi mi-a atras atentia o stire care incepea cam asa. „Imediat ce intri intr-un magazin de lux ceilalti clienti sunt invitati afara. Ai un elicopter la dispozitie care te ajuta sa sari peste trafic si sa ajungi imediat in Alpi sau la iahtul privat ancorat in larg.” Acestea sunt doar cateva dintre facilitatile incluse in cel mai exclusivist pachet turistic lansat vreodata, care pe deasupra este aparent gratuit. Creatorii lui? Bineinteles oficialii din Monaco. Pentru a putea fi eligibil trebuie sa indeplinesti o simpla conditie – sa ai active in valoare de 30 de milioane de dolari.
Micul Principat se teme ca va fi inclus pe lista neagra a paradisurilor fiscale care va fi facuta publica la forumul G20 de la Londra din aceasta saptamana, iar oficialii statului incearca sa atraga mai multi milionari influenti lansand acest pachet turistic.
Conform planului gandit de Printul Albert, care conduce Monaco din 2005, pachetul se adreseaza unui segment elitist de aproape 95.000 de milionari. Totusi clientii vor avea nevoie de mai mult decat bani pentru a se calificat pentru Concept URI (ultra rich individuals) asa cum a fost denumit pachetul. Vor trebui sa fie capabili sa apere reputatia Principatului.
Concret, cei alesi vor primi o invitatie personala de la staff-ul Printului si un card care va functiona precum „o cheie a Monaco”. In momentul in care vor flutura cardul vor putea face shopping privat la Prada, Christian Dior sau Cartier, magazinele inchizandu-se pentru clientii obisnuiti.
In plus li se promite tratament VIP la cazino sau la restaurantul Louis XV detinut de Alain Ducasse, unde vor avea privilegiul de a intra in crama privata cu 600.000 de sticle. O masa in restaurant poate ajunge si la 1.000 de euro de persoana. In plus, elitele vor avea permanent la dispozitie un elicopter care sa ii duca pe iahtul privat sau in Alpi. Cei care au gandit pachetul au promis si o vizita privata intr-una dintre proprietatile din Principat pentru a vedea cum traiesc „localnicii”. De asemenea vor face o excursie la Palatul Regal (nu si in apartamentele private ale Printului Albert). Ideea targheteaza oameni de afaceri din Rusia sau China in special.
Oficialii din Principat spun ca vor incepe cu cateva zeci de privilegiati. Ideea este sa consolideze o retea de formatori de opinie care au influenta in lume.
Pentru Monaco un astfel de sprijin se poate dovedi a fi pretios in incercarea de a continua sa fie un magnet pentru cei bogati si celebri, precum Sir Philip Green sau Jensen Button, pilotul de Formula 1, care sunt rezidenti in Monaco. Cu un total de 35.000 de rezidenti si 350.000 de conturi bancare care contin depozite totale de 80 de miliarde de lire Principatul a avut un boom tocmai datorita statutului de paradis fiscal. Insa in ultima vreme Monaco a fost inclus pe lista neagra a tarilor care sprijina evaziunea fiscala, alaturi de Andorra si Lichtenstein si a inceput sa mai piarda din milionari.
Am inclus si o fotografie cu unul dintre cei care isi petrec ziua in Hotel de Paris
Si un exemplu de iahturi din Monaco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45