luni, 30 martie 2009

Tips: Oferta incredibila Australia

Unul dintre avantajele crizei este abundenta de oferte venite de la agentiile de turism sau de la companiile aeriene. Daca agentiile de tursim din Romania nu prea au de gand sa scada din preturi, lucrurile stau altfel cu cele din strainatate.

Asfel, astazi am descoperit un pachet de 10 nopti cu zboruri incluse in Australia cu 900 de lire sterline (cam 950 de euro). Oferta se gaseste pe site-ul agentiei de turism a liniei aeriene australiene Quantas si include zborurile din Londra cu toate taxele, 5 nopti de cazare intr-un hotel de 3,5 stele din Sidney, 5 nopti intr-un hotel de 3,5 stele din Cairns si transferul la aeroport.

Aveti aici link:



Nou: Culmea exclusivismului in materie de turism

Astazi mi-a atras atentia o stire care incepea cam asa. „Imediat ce intri intr-un magazin de lux ceilalti clienti sunt invitati afara. Ai un elicopter la dispozitie care te ajuta sa sari peste trafic si sa ajungi imediat in Alpi sau la iahtul privat ancorat in larg.” Acestea sunt doar cateva dintre facilitatile incluse in cel mai exclusivist pachet turistic lansat vreodata, care pe deasupra este aparent gratuit. Creatorii lui? Bineinteles oficialii din Monaco. Pentru a putea fi eligibil trebuie sa indeplinesti o simpla conditie – sa ai active in valoare de 30 de milioane de dolari.
Micul Principat se teme ca va fi inclus pe lista neagra a paradisurilor fiscale care va fi facuta publica la forumul G20 de la Londra din aceasta saptamana, iar oficialii statului incearca sa atraga mai multi milionari influenti lansand acest pachet turistic.
Conform planului gandit de Printul Albert, care conduce Monaco din 2005, pachetul se adreseaza unui segment elitist de aproape 95.000 de milionari. Totusi clientii vor avea nevoie de mai mult decat bani pentru a se calificat pentru Concept URI (ultra rich individuals) asa cum a fost denumit pachetul. Vor trebui sa fie capabili sa apere reputatia Principatului.
Concret, cei alesi vor primi o invitatie personala de la staff-ul Printului si un card care va functiona precum „o cheie a Monaco”. In momentul in care vor flutura cardul vor putea face shopping privat la Prada, Christian Dior sau Cartier, magazinele inchizandu-se pentru clientii obisnuiti.
In plus li se promite tratament VIP la cazino sau la restaurantul Louis XV detinut de Alain Ducasse, unde vor avea privilegiul de a intra in crama privata cu 600.000 de sticle. O masa in restaurant poate ajunge si la 1.000 de euro de persoana. In plus, elitele vor avea permanent la dispozitie un elicopter care sa ii duca pe iahtul privat sau in Alpi. Cei care au gandit pachetul au promis si o vizita privata intr-una dintre proprietatile din Principat pentru a vedea cum traiesc „localnicii”. De asemenea vor face o excursie la Palatul Regal (nu si in apartamentele private ale Printului Albert). Ideea targheteaza oameni de afaceri din Rusia sau China in special.
Oficialii din Principat spun ca vor incepe cu cateva zeci de privilegiati. Ideea este sa consolideze o retea de formatori de opinie care au influenta in lume.
Pentru Monaco un astfel de sprijin se poate dovedi a fi pretios in incercarea de a continua sa fie un magnet pentru cei bogati si celebri, precum Sir Philip Green sau Jensen Button, pilotul de Formula 1, care sunt rezidenti in Monaco. Cu un total de 35.000 de rezidenti si 350.000 de conturi bancare care contin depozite totale de 80 de miliarde de lire Principatul a avut un boom tocmai datorita statutului de paradis fiscal. Insa in ultima vreme Monaco a fost inclus pe lista neagra a tarilor care sprijina evaziunea fiscala, alaturi de Andorra si Lichtenstein si a inceput sa mai piarda din milionari.
Am inclus si o fotografie cu unul dintre cei care isi petrec ziua in Hotel de Paris
Si un exemplu de iahturi din Monaco

duminică, 29 martie 2009

Insider: Panouri publicitare in Moscova

Anul trecut, in cele trei zile petrecute la Moscova, am aflat ce au in comun rusii si americanii – apetitul pentru lucruri mari. Cel mai elocvent exemplu sunt panourile publicitare absolut imense asezate pe cladiri si mai mari aflate in piete pe masura. Iata cateva din zona Pietei Rosii.





Noi oferte bilete de avion

Pentru ca din cand in cand imi place sa calatoresc, fie si numai virtual, am descoperit noi oferte de bilete de avion. Compania Czech Airlines are cateva destinatii ieftine si un avantaj este ca pe site este disponibil un calendar pe care apar zilele in care este valabila oferta. Iata niste exemple de preturi cu toate taxele incluse:


New York - 500 de euro

Stockholm - 160 de euro

Milano - 126 de euro


Zborul presupune o escala la Praga, dar avand in vedere pretul cred ca merita, mai ales ca aeroportul din Praga este foarte elegant si are suficiente duty free-uri. Iar aeronavele companiei arata foarte bine.


sâmbătă, 28 martie 2009

Oferte bilete de avion


In aceasta perioada companiile aeriene se lupta in oferte destul de tentante. Tarom anunta o oferta “soc” de 50 de euro un bilet dus-intors pe destinatiile externe. De fapt, pretul nu include taxe, astfel incat un bilet ajunge de fapt la minim 150 de euro. Oricum, pretul este tentant. In acelasi timp si Air France sau Lufthansa au cateva oferte interesante. Conditia este sa achizitionezi biletul cu minim 15 zile (Lufthansa) sau 30 de zile (Air France si Tarom). Am ales cateva exemple de destinatii unde puteti merge in aceasta primavara.

Tarom

Cluj - Bologna – Cluj 145 euro
Bucuresti-Roma-Bucuresti 145 euro
Bucuresti – Bruxelles- Bucuresti 170 euro
Bucuresti – Salonic- Bucuresti 153 euro

AirFrance

Paris – 169 de euro
New York – 549 euro

Lufthansa

Geneva – 149 euro
Lyon – 149 euro
Venetia – 149 euro

luni, 23 martie 2009

Vacanta: Craciunul la Berlin

Mi-am dorit atat de mult sa vad Berlin-ul incat mi-a fost teama sa nu fiu dezamagita. Si am fost..la inceput. Nu stiu daca senzatia a fost cauzata de oboseala, de drumul aglomerat de la intrarea din oras (am ajuns chiar pe 23 decembrie) sau tocmai de iluziile prea multe.
A fost nevoie de o zi pentru a realiza ca Berinul este tipul de oras care se dezvaluie treptat si numai daca esti in starea care trebuie. Recunosc, nu stiam foarte multe (in afara de clasice – Parlament, Poarta Brandenburg, Zidul Berlinului).
Pentru ca sunt patita cu hotelurile, in ultimii ani le analizez cu atentie din Romania si obligatoriu le verific apoi pe Trip Advisor. Initial am cautat un hotel in partea vestica, pe care o vedeam mai civilizata si mai putin „comunista”.
Insa, la sfatul unei prietene, m-am orientat spre zona Mitte, un cartier tineresc, unde se afla multe dintre locurile de distractie si care este in partea de est. Am ales Novotel Mitte (70 de euro pe camera dubla inclusiv micul dejun). Si nu am regretat.
Este foarte aproape de Insula Muzeelor (5 min de mers pe jos), la 100 de metri de o statie de metrou si la vreo 15 minute de mers de Friedrich Strasse (principala strada de cumparaturi). Insa din cauza gerului de afara, mersul pe jos nu prea a fost o optiune. Am preferat metroul si masina. Singurul inconvenient in ceea ce priveste deplasarea cu masina este parcarea, care costa intre 2 si 4 euro pe ora, in functie de zona.

Metroul

Sistemul este oarecum complicat la prima vedere, pentru ca include atat metroul propriu zis cat si S-Bahnul, un tren de suprafata, ceea ce uneori poate crea confuzii. Biletele sunt de mai multe feluri, un short ticket costa 1,30 euro, iar cel care acopera mai multe zone 2,5 euro. Abonamentul pentru a saptamana mi s-a parut destul de scump comparativ cu alte orase europene (in afara de Londra bineinteles) – 26 de euro. Spre comparatie la Viena am platit 14 euro pentru cinci zile, iar acolo metroul ajunge oriunde ai nevoie. In rest, „in underground” lumea era destul de pestrita, foarte multi turisti si tineri underground, insa perioada sarbatorilor nu este cel mai potrivit moment pentru a observa localnicii.
Muzee

Muzeul Pergamon

In Belin majoritatea muzeelor se afla pe..Insula Muzeelor – Pergamon, Muzeul de Istorie etc. Noi am ales Pergamonul (tot la sugestia unei prietene), dar daca nu esti fascinat de antichitate si de pietre, nu recomand. Singurele atractii notabile sunt templul Pergamon reprodus chiar la intrare si bustul lui Nefertiti. Oricum mi s-a parut ciudat un astfel de muzeu in Berlin.
Merita insa vizitat Domul, Muzeul de Istorie si (am aflat ulterior de la o alta prietena) Muzeul Evreiesc. Tot ce va pot spune este ca experienta de acolo este cat se poate de... interactiva – dupa o primire calduroasa, turistii sunt inchisi intr-o camera intunecata, care seamana cu o celula, iar atmosfera iti da fiori datorita sunetelor de scancete de copil sau manechinelor din plastic pe care esti obligat sa calci.
Am fost si la Parlament, unde intrarea este gratuita, iar coada pe masura, un detaliu nu foarte usor de trecut cu vederea pe ger. Am rezistat insa si a meritat. Dureaza atat de mult pentru ca verificarea este similara cu cea facuta la aeroport, cu detectoare de metal si tot arsenalul. Urci apoi cu un lift la ultimul etaj, unde se afla cupola imensa de metal si sticla. Un pont de prin ghiduri – daca vrei sa sari peste coada imensa de la intrare, poti face o rezervare la restaurant si ai acces pe o intrare separata. E bine de stiut, mai ales in timpul iernii.

Cupola din Parlament

Locuri de distractie

Majoritatea barurilor si discotecilor sunt concentrate in zona Mitte. Pentru ca am petrecut Craciunul la Berlin, vacanta a fost ceva mai linistita din punctul acesta de vedere. Intr-o singura seara am fost la disco (pe 26 decembrie), in Felix Club, care se afla in centru (in apropiere de poarta Brandenburg) in aceeasi cladire cu hotelul Adlon Kempinski. Clubul este unul dintre cele mai faimoase din Berlin si a fost frecventat de vedete precum Uma Turman sau Kid Rock (dar asta am aflat ulterior). Incepand cu orele 19 locul, impartit pe doua etaje, functioneaza ca restaurant (care are un meniu fusion), iar dupa 21 mesenii seriosi se ridica de pe canapelele albe si se muta pe ringul de dans. Meniul, cu preturi cu tot, este pe site-ul http://www.felixrestaurant.de/online/page.php?P=503.
Tot aici se organizeaza petreceri si sub cel mai faimos brand de disco – Pascha. Intrarea a costat 8 euro, iar pretul unui coktail de exemplu este in jur de 10 euro.
A..si un amanunt interesant, la care nu ma asteptam. Pentru ca citisem pe forumuri ca in fata clubului cozile sunt destul de mari, m-am gandit sa mergem pe la 8:30, cu putin timp inainte sa se inchida restaurantul, si apoi sa ramanem in club. La intrare, care este marcata printr-un covor rosu si cordoane ca la muzeu, ne-a intampinat un bodyguard de vreo doi metri (si lungime si latime). I-am explicat ca vrem sa mergem la restaurant, ne-a replicat intr-o engleza perfecta ca in ziua respectiva nu era deschis (era a doua zi de Craciun) si pe deasupra ne-a recomandat un alt local bun la 20 de metri…
La capitolul mancare, gastronomia germana mi s-a parut mult mai putin gustoasa decat cea austriaca. Se bazeaza in general pe fierturi si pe carnati. Insa restaurantele italiene i-au cucerit si pe ei, asa ca gasiti oricand un loc unde sa mancati bine (de la banala pizza pana la friptura de vita foarte gustoasa). Insa dulciurile sunt absolut minunate, spectaculoase si imense.

Alte locuri interesante prin Berlin

Sony Center

- unul dintre locurile preferate, unde mergeam aproape in fiecare zi, era Sony Center din Posdamer Platz; aici era organizata o piata de Craciun si erau foarte multe restaurante, astfel incat in fiecare zi puteai incerca altceva; tot la Sony Center se afla si un multiplex, cu filme in engleza, foarte interesant
- pe Friedrich Strasse sunt foarte multe magazine de masini si chiar un mall auto; am vazut reprezentanta Bentley, Mini; asta pe langa magazinele de haine si ciocolata
- Gara – o constructie interesanta din otel si sticla; de acolo exista un pasaj subteran care trece pe sub intreg centrul Berlinului si ajunge tocmai in Potsdamer Platz
- Alexander Platz cu turnul televiziunii
- Nu ratati o plimbare pe sub Poarta Brandenburg pe celebrele bulevarde Unter den Liden si apoi pe Friedrich Strasse
- Librariile, care sunt absolut imense si foarte numeroase; ca o curiozitate, am intrat in singura deschisa de Craciun, de dimensiunea fostului Media Galaxy din Unirii, care avea pe jumatate de etaj carti in engleza – rafturile erau goale
- merita sa petreceti jumatate de zi si in Potsdam, se afla la aproximativ 90 de kilometri de Berlin; aici puteti vizita palatul Sanssouci, care are niste gradini frumoase; orasul are si o puternica semnificatie istorica – aici s-au adunat reprezentantii tarilor care au castigat cel de-al doilea razboi mondial sa decida soarta Germaniei.

Nu am ajuns, dar sper sa le vad intr-o vacanta viitoare:
- Tropical Islands, este un complex-parc de distractii cu piscina, tobogane, plaja, totul fiind amenajat in stilul unei insule exotice
- Zur Letzten Instanz, cel mai vechi restaurant din Belin, se spune ca chiar si Napoleon avea aici o masa preferata
- Un concert al Filarmonicii din Berlin, una dintre cele mai faimoase din lume

Abia astept sa vad Berlinul primavara sau vara, cand pe malul raului Spree vor fi asezate terasele, iar orasul va prinde si mai multa viata...
Nu am reusit sa fac foarte multe fotografii panoramice din cauza frigului. Cum ne gaseam un pic de curaj, ne prindeam rapid fata in poza si fugeam la caldura.

Hamburger made in Berlin

Aici locuieste Angela

Bugatti Veyron pe Friedrich Strasse

Vedere din Parlament (Gara)

Cupola din Parlament

sâmbătă, 21 martie 2009

Vis de vacanta: Parcul japonez Setagaya, Viena


Viena este unul dintre orasele preferate din Europa. Povestea noastra de dragoste a inceput frumos, in urma cu vreo sapte ani, cand m-am indragostit de biserica Sf. Stefan ce trona semeata in noapte (eram intr-o excursie cu autocarul si ne oprisem cateva ore). A continuat apoi cu nabadai, cand in drum spre Praga ne-am oprit o zi si o noapte la Park Hotel Schonbrunn (4 stele) si un hot intra in camera si ne fura laptop-ul (totul s-a terminat insa cu bine, hotul a fost prins cateva luni mai tarziu si dupa multe insistente cei de la hotel ne-au platit o parte din valoarea laptopului). Am decis totusi sa mai dau o sansa orasului, am mai petrecut doua vacante (una de patru nopti si una de o saptamana), si am reusit sa descoperim partea frumoasa a Vienei.
Pentru ca, asemenea oricarui mare oras, Viena se dezvaluie treptat, trebuie sa stii unde sa mergi si sa ai dispozitie sa o descoperi. Pana una alta, am mai trecut pe lista cu vise de vacanta parcul Setagaya, un parc in stil japonez, pe care nu am reusit sa il vizitez pentru ca ultimele vacante au fost in decembrie si respectiv in octombrie, cand era mult prea frig pentru o plimbare in parc. Dar daca mergeti primavara sau vara nu trebuie sa ratati parcul gandit de un arhitect peisagist nipon, Ken Nakajima in 1992. Este o oaza de liniste orientala gandita in stilul tipic al gradinilor japoneze, cu o casa de ceai, cateva sculpuri in piatra, o fantana si un poem sculptat in piatra la intrare. Nu lipsesc nici faimosii ciresi, asa ca daca nu aveti timp pentru o vizita in Japonia la festivalul ciresilor, Viena este mult mai aproape. Parcul de 4.000 de metri patrati se afla in zona Hohe Warte (Gallmeyergasse) si se ajunge cu tramvaiul 37 sau autobuzul 10A.









Vis de vacanta: New York

Cand ajung la New York aici visez sa beau un cocktail. Este terasa hotelului Peninsula, de pe Fifth Avenue, de unde poti privi de sus una dintre cele mai faimoase artere de shopping din lume. Cat despre o intreaga vacanta in hotel, este un vis mai degraba indepartat, care se va implini probabil daca voi castiga la Loto. Pretul unei nopti de cazare este de 1.000 de dolari…

miercuri, 18 martie 2009

Insider turnul de control Charles de Gaulle












Insider: Aeroportul Charles de Gaulle, Paris

Cateva fotografii din principalul aeroport al Paris-ului, Charles de Gaulle si niste capturi de la inaltime...












marți, 10 martie 2009

Food: Restaurantul care danseaza

Una dintre cele mai frumoase constructii contemporane din Praga este ansamblul supranumit Cladirile care danseaza, care poarta semnatura celebrului arhitect Frank Ghery. Iar la ultimul etaj, sapte, se afla un alt loc care merita o calatorie speciala – restaurantul La Perle de Prague, care a fost numit de ghidul Michelin cel mai bun restaurant francez din Praga.
Recunosc, prima data m-a atras locatia, un restaurant la inaltime aflat pe malul raului Viltava, dar si curiozitatea de a descoperi cladirile alintate de cehi Fred si Ginger. Accesul se face cu ajutorul unui lift dedicat si va recomand sa faceti o rezervare inainte, pentru ca exista riscul sa nu gasiti locuri libere. Restaurantul este dispus pe doua etaje, la primul etaj sala include mese de doua, trei sau patru persoane si este decorata complet in alb cu cateva accente de verde create prin intermediul plantelor naturale. La urmatorul etaj, este o masa conceputa special pentru mesenii numerosi, iar spatiul este si mai spectaculos: pereti de sticla de jur imprejur, mese imbracate in damasc alb si o panorama incredibila a orasului noaptea.
Proprietarii restaurantului nu au modificat foarte mult meniul de la ultima vizita, semn ca au gasit reteta succesului. La intrare ne-au intampinat cu gustari cu paine prajita, pasta de somon, crema de bransa si saleuri, din partea casei.
Meniul este disponibil pe internet, cu tot cu preturi la http://www.laperle.cz/, dar nu ma pot abtine sa nu salivez la carpacio din piept de rata cu ulei de nuci, ghimbir, parmezan si masline negre, marul "tarte tatin" umplut cu ficat de rata si cu sos de vin porto si mai ales la gustarea de creveti si peste cu salata si ulei de sofran. Dintre felurile principale mi-am ales inca dinainte sa ajung la Praga friptura de vita cu sos de vin rosu si mustar, praz marinat si cartofi gratinati care a fost minunata. Iar desertul m-a impresionat cel mai tare, cel putin din punct de vedere al aspectului - inghetata de nuci cu fructe de padure si sos de mango. O masa pentru doua persoane la La Perle de Prague costa in medie 85 de euro si in plus te poti lauda ca ai dansat cu Fred si Ginger…



friptura de vita cu sos de vin rosu si mustar

cartofi gratinati



inghetata de nuci cu fructe de padure si sos de mango

vineri, 6 martie 2009

Amazing Race in Romania

Tocmai am vazut pe You Tube episodul in care concurentii de la Amazing Race ajung in Romania. Au aterizat pe aeroportul Otopeni cu mai multe curse venite de la Munchen, operate fie de Lufthansa sau Tarom. Unul dintre evenimentele care erau pe cale sa schimbe soarta jocului a fost intoarcerea unui zbor Lufthansa la Munchen din cauza unor defectiuni tehnice ale aeronavei, dar pentru cei care zboara frecvent cu operatorul german sigur nu mai este nicio surpriza.
Asadar, de la Otopeni au mers la o sala de gimnastica de la Lia Manoliu (care arata surprinzator de bine), si-au amintit de Nadia Comaneci prin cateva exercitii la barna si sol, dupa care au mers la Gara de Nord pentru a lua trenul catre Brasov. Un pic scary pentru ei a fost ca si-au petrecut noaptea in gara :)
Dupa o scurta trecere pe la Biserica Neagra, organizatorii s-au gandit sa le dea de ales intre doua probe care fac trimitere la doua dintre brandurile care ne fac imaginea in lume - tiganii si Dracula. Popasul a fost in apropierea Branului, insa nu au mentionat nimic despre vreo pensiune. Sunt curioasa ce se va intampla saptamana aceasta...










duminică, 1 martie 2009

Cele mai murdare hoteluri din lume

Declar praful si atmosfera gri din Bucuresti raspunzatoare pentru urmatorul post. Cred ca ele mi-au scos in evidenta o lista de la http://www.tripadvisor.com./
Astfel, acolo am gasit un top al celor mai murdare hoteluri din lume, realizat in functie de voturile turistilor. Clasamentul este impartit pe mai multe zone (Asia, Statele Unite si cateva tari din Europa). Am selectat cateva dintre cele mai elocvente pareri ale turistilor pentru "castigatorii" fiecarei categorii.
Hotel Carter, New York

“Minunat cand esti falit, dar m-am ales cu o infectie la ochi din cauza pernelor”

Pret mediu pe camera – 122 de dolari

Hotel Cromwell Crown, Marea Britanie (Londra)

„Nu voi uita niciodata salteaua ponosita si portocalie pe care am dormit”

Pret mediu pe camera – 50 de lire

Hotel Playmar – Spania (S’illot)

„Poarta iadului”

Hotel Rinza – Italia (Roma)

„Nu mergeti niciodata acolo. Niciodata!”
http://www.youtube.com/watch?v=J0iumOIFjlQ

Pret mediu pe camera – 316 dolari

Centaur Hotel – India (aeroport New Dehli)

„Dormiti imbracati”

Hotel Modern – Germania (Munchen)

„Seamana cu un hotel din filmele cu criminali”

Pret mediu pe camera – 112 euro

Hotel Merryl – Franta (Paris)

„Nu mi-as lasa nici macar cainele sa innopteze aici”

Pret mediu pe camera – 78 de euro

First Hotel – Tailanda (Bangkok)

„Cel mai ingrozitor hotel din istoria lumii”

Pret mediu pe camera – 60 de dolari

Pentru final am pastrat cateva fotografii care sustin parerile turistilor. In ordine, castigatorii la sectiunile Statele Unite, Spania si Marea Britanie...



 
concurs paralela45