marți, 16 februarie 2010

Tips: Viena primavara-vara

Am primit cateva ponturi de la Biroul de Turism al Vienei pe care m-am gandit sa le impartasesc, mai ales ca Viena este extrem de populara printre turistii romani.


Cel mai mare boutique din oraş

„Modepalast“ prezintă designeri tineri din Austria şi din străinătate, ce activează în domeniul modei, al bijuteriilor şi al accesoriilor. În jur de 100 de case de modă îşi prezintă în „Modepalast“ creaţiile, de la cele streetwear la urban wear şi până la high fashion. Acest eveniment de moda are loc în 2010 pentru a opta oară, sărbătorind însă şi o premieră: locul de desfăşurare a evenimentului este Muzeul de Artă Aplicată (MAK) de pe Ring (şi nu ca până acum MuseumsQuartier). La MAK festivalul de modă beneficiază de o şi mai mare suprafaţă expoziţională.
Noutatea de anul acesta este în acelaşi timp şi punctul forte: „Modepalast Green“ vine cu o selecţie de mărci de îmbrăcăminte „verzi“, care s-au dedicat temelor sustenabilităţii, protecţiei mediului şi conceptului de Fair Trade. Pe lângă zona de shopping, Modepalast oferă şi prezentări de modă, decernări de premii şi tot felul de petreceri şi evenimente în mai multe locaţii din oraş.
Modepalast, 23.-25 aprilie 2010
MAK Muzeul pentru artă aplicată / contemporană, Stubenring 5, 1010 Viena
http://www.mak.at/
http://www.modepalast.com/

Gourmet în parc


„Wiener Genussfestival“ („Festivalul vienez al savorilor“) îi aduce în Stadtpark pe cei mai buni producători din domeniul alimentar din Austria. Miere din Carintia, brânză din Vorarlberg, melci vienezi - la „Festivalul vienez al savorilor“ desfăşurat între 7 şi 9 mai 2010 cei mai buni producători din domeniul alimentar, mici manufacturi şi gastronomi de top vă invită să gustaţi şi să degustaţi produse deosebite în cel mai frumos parc al oraşului. Festivalul gourmet, care se desfăşoară în acest an pentru a treia oară, a înregistrat un succes deosebit anul trecut, când cei peste 130 de expozanţi au fost vizitati de peste 100.000 de persoane. Wiener Genussfestival – Festivalul vienez al savorilor, 7-9 mai 2010 Stadtpark, 1010 Viena, Vineri 12-21 h, Sâmbătă 10-21 h, Duminică 10-17 h http://www.kulinarisches-erbe.at/

O noapte la Filarmonica

© www.fotoschuster.com

Filarmonica din Viena şi dirijorul Franz Welser-Möst vă invită în luna iunie 2010 la faimosul concert de vara din parcul palatului Schönbrunn. Neobişnuit este doar faptul că la acest concert intrarea este liberă: faimosul ansamblu doreşte astfel să ofere vienezilor, dar şi celor ce vizitează oraşul, o experienţă deosebită. Anul trecut peste 100.000 de vizitatori au profitat de această oportunitate.Concertul va începe la orele 20:30, programul exact se va da publicităţii în luna martie 2010. Vor fi interpretate muzical temele Planetele, Soarele şi Luna. Concertul unei nopţi de vară al Filarmonicii din Viena, 8 iunie 2010, ora 20:30 Palatul Schönbrunn, 1130 Viena http://www.sommernachtskonzert.at/

Operă în aer liber

© WienTourismus / Willfried Gredler-Oxenbauer
În Viena, vă puteţi bucura în primăvara lui 2010 de operă în aer liber, în mijlocul oraşului, cu intrare gratuită. Opera de Stat va prezenta live în lunile mai şi iunie 2010 spectacole pe care le va proiecta pe un ecran în aer liber, cu acces gratuit. În Piaţa Herbert von Karajan din imediata apropiere a clădirii Operei de pe Ringstraße se va instala un ecran video LED. Spectacolele beneficiază de subtitrare, iar cu 45 de minute înainte de începere şi în pauze se vor prezenta informaţii despre opera respectivă, distribuţie, despre Opera de Stat din Viena şi spectacolele sale. În mai 2010 se vor prezenta 17 spectacole ale Operei de Stat din Viena live pe un ecran montat în aer liber, printre acestea numărându-se Georges Bizet „Carmen“ (3, 6, + 9.5.), Gioachino Rossini „L’Italiana in Algeri“ (22, 25 + 28.5.) şi Jules Massenet „Manon“ (18 + 21.5.). În iunie se regăsesc în program 15 spectacole, printre care Richard Wagner „Lohengrin“ (6.6.), „Parsifal“ (30.6.) şi „Tannhäuser“ (16, 20. + 27.6.), dar şi Giacomo Puccini „Madama Butterfly“ (8 + 11.6.).
Oper live am Platz, mai şi iunie 2010
Opera de Stat din Viena, Opernring 2, 1010 Viena
http://www.wiener-staatsoper.at/

La mal, în marele oraş


© fasch&fuchs

În mai 2010 se deschide noul terminal naval din centrul Vienei, în centrul oraşului, pe Donaukanal, un braţ adiacent al Dunării. O construcţie uimitoare de oţel se ridică pe trei niveluri de la Schwedenplatz până pe malul drept al Donaukanal. Clădirea uşor arcuită este susţinută de trei piloni şi pluteşte parţial deasupra apei. Terminalul lung de 127 metri nu este însă doar o simplă bijuterie arhitectonică. Pe toate cele trei niveluri se găsesc şi popasuri gastronomice remarcabile, ca de exemplu o cafenea pe „puntea pentru plajă“ şi un restaurant pe „puntea principală“, dar şi magazine şi spaţii pentru evenimente şi expoziţii.
Până acum catamaranele rapide ale „Twin City Liner“ legau oraşele vecine Viena şi Bratislava pe cale fluvială în doar 75 de minute, pe Donaukanal, cu pornire de la Schwedenplatz. Din luna mai 2010 şi vapoarele mai mici de excursie vor folosi terminalul naval fără bariere din centrul oraşului, care este proiectat pentru o capacitate de 200.000 de pasageri pe an. Capitala slovacă operează propriul său birou de informaţii în cadrul terminalului.
Terminalul naval „Wien City“
Schwedenplatz, 1010 Viena
http://www.twincityliner.com/http://www.ddsg-blue-danube.at/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45