marți, 23 februarie 2010

Tips: Despre mile si zboruri

Singurul lucru care mi-a ramas in minte dupa filmul “Up in the air” cu George Clooney a fost obsesia specialistului in concedieri mereu pe drumuri si fara viata personala pentru programele de loialitate ale companiilor aeriene. De altfel filmul a abundat in product placementuri (American Airlines, Hertz, Hilton) care faceau trimitere la beneficiile acestor carduri.




El reuseste intr-un final sa isi atinga scopul si sa intre in elita celor care au adunat 10 milioane de mile, dar va asigur ca obsesia lui pentru strans mile nu este fictiune. A fi posesor de card de Frequent Flyer este motiv de lauda in zilele noastre si esti cu atat mai bine vazut cu cat statutul tau este mai bun.
Cele mai cunoscute programe globale de loializare sunt

Miles and More – Adria Airways, Aegean Airlines, Air Astana, Air Canada, Air China, Air Dolomiti, Air India, Air Malta, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines
Aici gasiti toti partenerii
http://www.miles-and-more.com/online/portal/mam/de/earn/flight?l=en&cid=18001



Sky Team – Aeroflot, Aeromexico, Air France-Klm, Alitalia, China Southern, Czech Airlines, Korean Air, Air Europa, Kenya Airways

Oricine se poate inscrie intr-unul dintre programe dupa primul zbor – exista formulare de inregistrare la bordul avioanelor sau online. Si toata lumea promite zboruri gratuite sau tot felul de produse bonus, insa pentru un calator obisnuit este drum lung.
Pentru o cursa in Europa la Economy pe card se incarca in general aproximativ 1500-2000 de mile, chiar mai putin daca zburati la Viena de exemplu. Oficial un bilet gratuit il primesti la 30.000 de mile deci imaginati-va. Plus ca punctele expira dupa un an.
Este adevarat exista tot felul de promotii si mai nou poti calatori gratuit in Europa cu 10.000 de mile, dar numai din anumite orase. Un astfel de card poate fi o afacere la un zbor de lunga distanta, pana in State sau in Asia de exemplu, cand poti castiga un bilet gratuit in Europa.
A si daca ratati cumva sa ii dati cardul de fidelitate operatorului, puteti oricand introduce datele online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45