sâmbătă, 24 octombrie 2009

Tips: Cum aleg statiunea de schi?


Imi amintesc cat de greu ne-a fost prima data cand am mers la schi sa ne hotaram asupra statiunii. Asadar, daca nu stii nimic despre zonele de schi dintr-o anumita tara si nici nu ai prieteni care sa iti recomande, iata ce trebuie sa faci:

Trebuie sa alegi tara in care vei merge.
Bulgaria este destul de aproape si foarte ieftina, dar oferta nu este atat de variata.
Austria cred ca are cel mai bun mix distanta pret. La 1.000 de kilometri distanta ai o mie de optiuni. In plus companiile aeriene din Romania au introdus zbor direct la Salzburg, ceea ce usureaza mult drumul. Blue Air are zbor zilnic, iar Tarom sambata.
Franta este mult mai scumpa si se afla la mare distanta. Ar fi o optiune, avand in vedere ca Wizz Air zboara la Grenoble.
Elvetia este la randul ei o super destinatie cu mii de kilometri de partii si statuni exclusiviste, dar este la fel de scumpa ca si Franta.
Italia este relativ accesibila, dar partiile nu sunt intotdeauna la fel de bine legate prin instalatii pe cablu ca in Austria de exemplu.
Si Slovenia este la randul ei o varianta, dar la fel, nu sunt mii de kilometri de partii. Insa este ceva mai ieftin.

Apoi trebuie sa alegi statiunea.

Exista site-uri, precum http://www.skiinfo.com/ sau http://www.bergfex.com/ unde sunt listate cele mai importante statiuni din fiecare tara. Exista o lista cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte, astfel incat puteti alege daca vreti un loc pentru familii sau un loc de distractie.

Verificarea statiunii

Cand ati ajuns la o lista de numai cateva statiuni, cel mai bine cautati pe Google sau pe site-uri cu review-uri gen http://www.tripadvisor.com/ parerile altor turisti.

Alegerea cazarii

De obicei fiecare statiune sau zona de schi are un site propriu, unde gasiti si o lista cu locurile disponibile, atat in hoteluri cat si in pensiuni. Nu va temeti de pensiuni, sunt mult mai ieftine decat hotelurile, in general sunt foarte ingrijite, mai ales ca sunt operate de familii si dau o nota mult mai personala vacantei. Exista si varianta inchirierii unui apartament, singurul inconvenient din punctul meu de vedere este micul dejun pe care trebuie sa ti-l pregatesti singur. Si credeti-ma dupa cateva zile de schi nu prea iti arde…

Eu citesc tot timpul anului articole despre schi si statiuni nou descoperite, dar trebuie verificate cu atentie chiar si datele din review-urile aparute in The Times sau New York Times, pentru ca de multe ori jurnalistii merg in press trip-uri, si scot in evidenta numai partile bune.
Va tin la curent cu descoperirile in materie de schi, mai ales astfel de posturi parca scurteaza timpul pana la vacanta din ianuarie…Mai jos o galerie foto din Austria care sa va trezeasca pofta.

Printre statiunile mele preferate este Ischgl, o super destinatie de schi, dar si de distractie


Unul dintre restaurantele de la peste 2.000 de metri


De Schladming imi amintesc cu mare placere, mai ales de una dintre cele mai lungi partii, unde are loc si concursul de Cupa Mondiala


In Solden sunt trei platforme, care dau schiului si un obiectiv


Partiile care duc la unul dintre centrele principale din Solden


Zell am See, mai degraba o statiune pentru familii, are cateva partii spectaculoase, dar din cauza ca partiile nu sunt la mare inaltime, calitatea zapezii variaza



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45