Restaurantul Esperanto, detinator al unei stele Michelin, este unul dintre cele mai faimoase din Suedia. Dupa modelul restaurantelor gourmet, cei care vor sa experimenteze bucataria au de ales intre doua tipuri de meniu - Esperanto si Cinq, ambele fiind inspirate de gastronomia moleculara promovata de Ferran Adria de la El Bulli. Cea mai buna si mai lunga varianta este meniul Esperanto, care are opt feluri si costa 100 de euro. De fiecare data chelnerii dau instructiuni legate de modul in care trebuie savurata mancarea, care poate fi sub forma de spuma sau vapori. Esperanto este genul de loc care trebuie sa fie trecut pe lista cu experiente a fiecaruia, mai ales ca spectacolul culinar este total. Pentru ca nu am fotografii, daca vreti sa va faceti o idee, aveti aici un link catre blogul unei suedeze care a experimentat in 2007 meniul de la Esperanto
15 tinute pentru cand nu e nici cald, nici frig
-
Acum, ca vara calendaristica s-a incheiat si temperaturile incep,
incet-incet, sa scada, alegerea unei tinute potrivite imi da pana si mie
(mici) dureri de...
Acum 6 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu