Daca vara am
pornit in questul dupa cea mai buna inghetata din Luxemburg, toamna se pare ca
va sta sub semnul ciocolatei calde, asa ca am uitat de orice aroma rece de
violeta si levantica si vad numai cani imense cu ciocolata calda. Si din
fericire nu mi-a trebuit mult si am descoperit unde se bea cea mai buna
ciocolata calda din oras care vine la pachet si cu atmosfera perfecta pentru o
astfel de minunatie – Chocolate House Bonn.
Desi se afla
intr-unul dintre cele mai turistice locuri– vis a vis de Palatul Ducal unde se
opresc toate grupurile sa pozeze soldatul care pazeste intrarea, cafeneaua este
cat se poate de autentica si cosy, are cele mai mari prajituri ever si vreo 40
de variante diferite de ciocolata calda la alegere.
De la ciocolata clasica, cu
lapte, alba sau neagra, pana la nuga, fistic sau chiar ciocolata cu curry (inca
nu am incercat, dar va tin la curent). Pana acum preferata mea este cea cu
brandy si vanilie. Ei le numesc hotchiocspoon, pentru ca ciocolata este “inghetata”
pe o lingura de lemn si se topeste perfect intr-o cana mare cu lapte gras (nu
am mai baut demult lapte care sa faca “smantana”). Prima data cea mai grea
parte a fost sa ma abtin sa nu o folosesc pe post de acadea si sa ma conving ca
au stiut creatorii ce fac si ca cel mai bine este sa o afund in lapte.
La fel de greu
este sa alegi si prajiturile, care sunt absolut imense si care arata extrem de
bine. Desi nu sunt insiropate, blatul de pandispan este atat de fin incat nu
simti nevoia de sirop. Pentru mine este imposibil sa retin numele – sunt intr-o
luxemburgheza inca inaccesibila pentru memoria mea, dar am retinut tortul cu
ciocolata si visine, acoperit cu un strat sanatos de frisca adevarata.
Singura parte
trista de la ciocolaterie este fata soldatului, dar ma gandesc ca nici macar o
suta de ani de antrenamente nu te pot pregati pentru ore intregi in care
privesti prajituri imense si cani aburinde cu ciocolata.
Adresa:
20 r. du Marché-aux-Herbes
1728 Luxembourg, Luxemburg
1728 Luxembourg, Luxemburg
www.chocolatecompany.nl
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu