marți, 18 octombrie 2011

dreams come true


In urma cu patru luni m-am mutat intr-un loc in care visele de vacanta se implinesc mai usor. Stiu ca am abandonat blogul prea mult, dar am avut o perioada in care nici macar iluzia unei escapade nu ma mai bucura. Din fericire, mi-am regasit dorinta de a impartasi, asa ca ma intorc cu fotografii din noua mea casa, Luxemburg, un oras linistit, dar cosmopolit, si, cel mai important perfect pentru implinit vise de vacanta.

Cand citeam pe Times New Roman „stirile” despre armata Lichensteinului care a fost descoperita inghesuita intr-un Smart pe autostrada, imi imaginam ca acelasi lucru s-ar putea spune si despre Luxemburg. O tara de aproape 3.000 de km patrati, cu cea mai lunga dinstanta in linie dreapta intre granite de 80 de kilometri ii face chiar si pe localnici sa glumeasca despre dimensiuni spunand ca apartamentele lor au o camera in Germania, baia in Franta si garajul in Belgia. Dincolo de orice gluma este o tara fermecatoare, cu mai multe orase!!!  si o groaza de locuri de descoperit. Mai jos cateva dintre preferatele mele.

De oriunde te afli vezi zidurile de roca ale fostei cetati fondate in 963 de contele Siegfried I si care acum se afla pe lista patrimoniului UNESCO. Supranumit Gibraltarul Nordului, Luxemburgul are 23 de kilometri de tuneluri subterane (Bock Casemates). Inca nu le-am vizitat pe dinauntru, dar le-am admirat de afara pe traseul Wenzel (exista mai multe trasee de plimbare care poarta numele unor personalitati locale), care porneste din centrul vechi si ajunge in Clausen, trecand pe langa paraul Grund, peste zidurile cetatii si apoi prin padure.


MUDAM sau Muzeu de Arta Moderna care este construit in apropierea Parlamentului European, langa zidurile fostei cetati si care are in spate o pajiste imensa cu vedere de la inaltime asupra orasului. Lucrarea de la intrare cred ca sumarizeaza perfect imaginea tarii – multe casute cocotate intr-un copac, unde miroase a iarba proaspata si se aud pasarelele cantand. Miercurea, dupa ora 6, intrarea este libera si pe deasupra se organizeaza si petreceri foarte dragute cu gustari gratuite, lucru foarte rar intr-un oras care taxeaza orice.

A..si, oricat de amuzant ar suna, mai am si o parcare preferata, unde desi gasesc foarte greu un loc, dupa ce scap de masina admir asa ceva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45