miercuri, 22 iulie 2009

Vacanta: Plaja in Antibes

In iunie am fost pentru prima data in Antibes, o statiune faimoasa de pe Coasta de Azur, care este insa in umbra mult mai celebrelor Nisa, Cannes sau Monte Carlo. Drumul de la Bucuresti in Antibes presupune un zbor pana la Nisa (poate fi cu escala sau direct cu Blue Air) si cam jumatate de ora de condus de la aeroport.
Turistii care merg in zona se impart de obicei intre istoricul Cap d’Antibes si modernul Juan-les-Pins, care desi sunt despartite de cateva sute de ani de istorie, sunt practic aceeasi statiune. Imediat ce am ajuns, mi-am dat seama ca o vacanta in zona este mult mai costisitoare decat ceea ce imi imaginam. Ca sa va faceti o idee la hotelul unde am fost cazati o Cola costa in jur de 8 euro, iar o masa la un restaurant gastronomic, fara sa detina insa stele Michelin, a ajuns la 1.100 de euro pentru 7 persoane.
Peisajul este absolut perfect – cerul senin si mare incredibil de clara, asa ca relaxarea vine imediat. In plus, se pare ca acesta este unul dintre locurile secrete preferate ale milionarilor atrasi de Coasta de Azur, de pe mare putand fi vazute multe palate ascunse in spatele vegetatiei luxuriante, despre care de pe uscat nu ai putea avea nicio idee. Mai mult, Antibes atragea in perioada de glorie a Coastei de Azur nume precum Brigitte Bardot sau Jean Paul Belmondo. Mai mult zona a inspirat pictori celebri, precum Picasso care a petrecut o vreme in Cap d’Antibes. De altfel in statiune exista si un muzeu dedicat pictorului.
Plajele sunt insa foarte inguste (ca de altfel pe toata coasta) si multe dintre sezlonguri sunt asezate pe ciment. Accesul este insa costisitor, preturile pentru o zi de plaja variaza intre 25 si 30 de euro (accesul si sezlongul).
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45