vineri, 1 mai 2009

Vacanta: Primavara la schi in Solden

Stiu ca a trecut o perioada cam lunga de la ultima postare, dar am petrecut patru zile superbe, dar obositoare, in Solden, Austria. Auzisem ca sezonul dureaza pana in mai, dar niciodata nu m-as fi gandit ca voi schia la sfarsitul lui aprilie, la 10 grade si pe un soare minunat.
Aparent drumul parea floare la ureche. Doua ore de zbor pana in Munchen si de acolo un drum de vreo 250 de kilometri, dintre care 200 pe autostrada. Dar nu..soferii austrieci, din nu stiu ce motive, au ales sa mearga pe niste serpentine ingrozitoare, probabil de dragul unei economii de cativa kilometri. Iar la dus soferul chiar avea impresia ca este Schumacher, iar pe noi ne-a considerat niste saci de cartofi, pentru ca atfel nu imi explic stilul de condus.
Din fericire drumul a fost singura neplacere, pentru ca in rest totul a fost perfect.
Ne-am cazat la hotelul Bergland (mai multe intr-un post viitor) si ne-am pregatit pentru zapada de aprilie. Ziua de schi a inceput ca de fiecare data dimineata devreme, dupa un mic dejun copios, asa ca la 9:30 eram in telecabina care duce la centru Giggijoch (2.525 de metri). De aici, dupa o incalzire usoara pe o partie albastra am pornit spre ghetarul Rettenbacher, unde se afla si doua dintre cele trei platforme de observare. La a treia platforma se ajunge cu cealalta telecabina.
La inaltime zapada era perfecta, iar datorita faptului ca nu erau foarte multi schiori (spre deosebire de sezon) partia era impecabila. Singurul loc unde dupa amiaza zapada era mai greoaie si apoasa era la coborarea spre Ggiggijoch. Ca de fiecare data ziua de schi s-a terminat cu un schnaps (un shot austriac cu tarie) care pe partie functioneaza precum o cafea.
Iar seara am participat la unul dintre cele mai frumoase si originale spectacole pe care le-am vazut in viata mea, Hannibal.
In a doua zi de schi ne-am mutat intr-o zona de schi mai putin cunoscuta de turistul normal, Obergurgl, care se afla la vreo 10 kilometri de Solden, si unde partiile sunt absolut superbe. In plus, majoritatea instalatiilor sunt foarte noi, fiind construite in ultimii ani. Iar seara relaxarea a fost completa printr-o vizita la Aqua Dome, care este considerat cel mai mare complex spa din Tirol.
Revin maine cu povesti mai detaliate..

Una dintre partiile mele preferate in aprilie

Asa aratau partiile care duc la Ggiggijoch



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45