luni, 4 mai 2009

Hotel: Cum sa devii citizenM?

Hotelul citizenM mi-a atras pentru prima data atentia in urma cu cateva luni, cand cautam o varianta de cazare in Amsterdam. Satisfacea toate criteriile – pret, design, servicii, avea si review-uri favorabile pe Trip Advisor, insa din pacate se afla langa aeroport, deci prea departe de oras.
Insa tocmai am aflat ca incepand cu 6 mai va functiona un nou citizenM in Prinses Irenestraat, centrul financiar al Amsterdamului, mult mai aproape de obiectivele turistice. De ce este atat de special? Fiind o fana a grupului Design Hotels (este un grup hotelier din Germania care detine numai hoteluri ce par desprinse din cartile de design) citizenM mi-a facut din prima cu ochiul.
Conceptul de la care au pornit a fost luxul democratic, atat de uzitat in toate domeniile, dar care in turism nu prea avea loc. Camerele par desprinse dintr-un film science fiction, sunt decorate de marii designeri ai lumii, dar sunt si confortabile in acelasi timp. Totul la un pret accesibil – preturile variaza intre 80 si 149 de euro.
Fatada este decorata de Elspeth Diederix, un artist olandez faimos (de altfel una dintre emblemele Amsterdamului este pasiunea pentru obiecte design), iar in interior va putea fi admirat unul dintre tablourile lui Andy Warhol (cel care a realizat celebra lucrare cu Marilyn Monroe). De altfel majoritatea obiectelor de mobilier si decoratiunile au castigat premii de design – scaunele Vegetale ale fratilor Bouroullec, canapeaua Marshmallow a lui George Nelson.
Dincolo de aspectele estetice, la citizenM exista si cateva elemente care tin de confort si care mai rar sunt gratuite. Hotelul este dotat cu internet wireless for free si o cantina unde sunt disponibile gustari din 24 din 24. In plus, camerele sunt identice, fiecare este dotata cu pat king size, dus sub forma de ploaie si un panou de control de unde pot fi programate lumina, muzica, filmele gratuite disponibile la cerere sau ceasul cu alarma. Primul citizenM a castigat deja premiul de cel mai bun Hotel Design al anului 2008. Singurul dezavantaj pe care l-am sesizat a fost marimea camerelor si faptul ca baia este integrata practic in camera, dupa cum puteti vedea si in fotografii.

Cat despre preturi am facut o simulare pe net si o camera pentru doua persoane in luna august costa in jur de 85 de euro de persoana pe http://www.booking.com/. Enjoy!


Camera
Hol

Hol

Cafeteria

Cafeteria
Fotografii: Ewout Huibers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
concurs paralela45