vineri, 22 mai 2009

Hotel: Bergland, Solden


Hotelul Bergland se afla exact in mijlocul statiunii Solden, astfel incat poti sa ajungi pe jos la oricare dintre gondole. In cazul in care deplasarea cu intreg echipamentul pare prea dificila, exista varianta autobuzelor gratuite pentru schiori. Hotelul este unul clasic de schi, cu o camera special amenajata unde pot fi „cazate” schiurile si claparii. Interiorul este in mare parte realizat din lemn sau materiale naturale. Mi-a placut foarte mult barul de la primul etaj, unde te puteai relaxa pe canapelele foarte confortabile in fata semineului. Cred ca este foarte placut in toiul iernii, cand afara gradele sunt cu minus.
Camera este normala, curata, destul de mare, iar balconul da intr-un fel de curte interioara. Eu am stat la etajul 1, asa ca aveam o terasa, comuna pentru toate camerele de pe etaj.
Micul dejun este specific austriac – omleta, bacon prajit, mezeluri, branza, iaurturi, gem, cereale, ceva patiserie si mai multe feluri de paine. Un lucru placut era ca bucatarul iti putea prepara pe loc omleta sau ouale prajite.
Hotelul are piscina si sauna bine dotate, precum si un fel de minispa, in sensul ca poti face masaj sau tratamente faciale. Pana acum am fost cazata in pensiuni, foarte noi si dragute de altfel. Ceea ce ofera in plus hotelul, comparativ cu pensiunile este un loc unde sa stai seara, cu prietenii, la un suc, fara sa fii nevoit sa iesi in frig. A..si foarte dragut mi s-a parut la receptie, ca seara cand mergeai sa iei cheia, era un fel de autoservire. Nu trebuia sa ii spui receptionerei ce camera ai..pur si simplu mergeai si luai cheia. Preturile in timpul sezonului sunt in jurul a 150 de euro camera dubla.







Tips: Spa in Alpi


Iarna trecuta am plecat foarte dezamagita de la schi pentru ca nu am reusit sa merg si la Aqua Dome, complexul spa care este considerat cel mai mare din Tirol. Ne programasem sa ajungem pe 1 ianuarie, dar se pare ca toti schiorii din zona aveau aceleasi planuri, astfel incat cozile de la intrare ne-au descurajat. Asa ca am fost foarte fericita cand am aflat ca voi merge din nou la Solden in aprilie.
Am ajuns la intrare pe la 6 dupa amiaza, am vizitat si hotelul de patru stele din cadrul complexului (foarte frumoase camere, in acelasi stil austriac, foarte mari si cu ferestre imense cu vedere la munte), am luat si cina la restaurantul din interior, astfel incat am avut la dispozitie cam o ora jumatate pentru relaxare in apa. Apropo de hotel, fiecare camera avea balcon cu vedere la o pajiste minunata si verde, iar pe fundal tronau Alpii..
Mi-a placut si mamutul imens imbracat in iarba de la intrare. „Formalitatile” sunt foarte simple – la receptie primesti o punga cu halat de baie, prosop si papuci de unica folosinta, precum si o curea cu un cip. Cipul deschide si inchide usa de la vestiar, il folosesti si pentru a plati la restaurant sau pentru serviciile spa. Iar la final tot cu cipul platesti. Vestiarele sunt foarte mari, comune, dar exista un fel de garderoba unde te poti schimba in private.
Pentru ca nu sunt un mare fan al saunei am inceput cu piscina. Accesul in piscina se face in interior si tot prin piscina iesi si afara in bazinele cu apa incalzite. Exista un loc foarte dragut, unde te poti lasa pur si simplu in voia curentilor de apa. Dupa cum se vede si in fotografii, sunt mai multe bazine si partea cea mai neplacuta, pentru o friguroasa ca mine, este ca trebuie sa iesi in frig pentru a putea intra in bazin. E adevarat, totul dureaza cateva secunde, dar e suficient. Un singur bazin are apa mai rece (acolo nu era nimeni) restul sunt calde. Apa nu este adanca, asa ca cei care nu stiu sa inoate nu trebuie sa isi faca probleme. Dupa cum spuneam am intrat destul de tarziu in bazin, pe la ora 9:30, astfel incat am observat multe cupluri de indragostiti inspirati de romantismul momentului. O prietena mi-a spus ca erau mai mult decat inspirati, dar nu am vazut nimic cu ochii mei...
La final ne-am hotarat sa incercam si sauna, exista peste zece tipuri, dar ne-a descurajat multimea mixta de nudisti (austriecii si in general vesticii nu sunt deloc pudici cand vine vorba de spa-uri) asa ca am facut cale intoarsa. (Spre comparatie am fost recent la un spa in Romania unde costumul de baie era trecut clar in regulament.) Vestiarele sunt dotate cu dusuri si uscatoare de par asa ca nu aveti nevoie de nimic altceva. Mai multe detalii gasiti pe site-ul http://www.aqua-dome.at/
Iar la final cu ajutorul cipului de la mana platesti totul…










joi, 21 mai 2009

Povesti horror din hoteluri

Trip Advisor a selectat cele mai de groaza povesti de vacanta ale celor care au postat pe site. Iata cateva dintre ele:

Hotel Conrad Bali Resort&Spa – “Cand ne-am intors in camera am observat ca in toaleta inota un soricel viu”
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1191333-d320013-r28722355-Conrad_Bali_Resort_Spa-Nusa_Dua_Peninsula_Bali.html

The Marcel at Gramercy, New York – “Dupa o noapte acoperisul hotelului s-a desprins, camera s-a inundat instantaneu, iar oaspetii hotelului fugeau care pe unde ca sa isi salveze viata”
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g60763-d99382-r4999409-The_Marcel_at_Gramercy-New_York_City_New_York.html

Baru Lodge, Panama City – “ Nu aveau apa potabila, la check in iti dadeau o cana cu apa si asta era tot, daca mai cereai iti spuneau ca apa este inchisa in zona de dining si cameristele erau singurele care aveau cheie”

marți, 19 mai 2009

Fairytale

Stiu ca este un blog de turism, dar melodia lui Alexander Rybak, Fairytale, ma face sa visez la un taram de poveste :) Intr-un fel e ca si cand ai calatori...

luni, 4 mai 2009

Hotel: Cum sa devii citizenM?

Hotelul citizenM mi-a atras pentru prima data atentia in urma cu cateva luni, cand cautam o varianta de cazare in Amsterdam. Satisfacea toate criteriile – pret, design, servicii, avea si review-uri favorabile pe Trip Advisor, insa din pacate se afla langa aeroport, deci prea departe de oras.
Insa tocmai am aflat ca incepand cu 6 mai va functiona un nou citizenM in Prinses Irenestraat, centrul financiar al Amsterdamului, mult mai aproape de obiectivele turistice. De ce este atat de special? Fiind o fana a grupului Design Hotels (este un grup hotelier din Germania care detine numai hoteluri ce par desprinse din cartile de design) citizenM mi-a facut din prima cu ochiul.
Conceptul de la care au pornit a fost luxul democratic, atat de uzitat in toate domeniile, dar care in turism nu prea avea loc. Camerele par desprinse dintr-un film science fiction, sunt decorate de marii designeri ai lumii, dar sunt si confortabile in acelasi timp. Totul la un pret accesibil – preturile variaza intre 80 si 149 de euro.
Fatada este decorata de Elspeth Diederix, un artist olandez faimos (de altfel una dintre emblemele Amsterdamului este pasiunea pentru obiecte design), iar in interior va putea fi admirat unul dintre tablourile lui Andy Warhol (cel care a realizat celebra lucrare cu Marilyn Monroe). De altfel majoritatea obiectelor de mobilier si decoratiunile au castigat premii de design – scaunele Vegetale ale fratilor Bouroullec, canapeaua Marshmallow a lui George Nelson.
Dincolo de aspectele estetice, la citizenM exista si cateva elemente care tin de confort si care mai rar sunt gratuite. Hotelul este dotat cu internet wireless for free si o cantina unde sunt disponibile gustari din 24 din 24. In plus, camerele sunt identice, fiecare este dotata cu pat king size, dus sub forma de ploaie si un panou de control de unde pot fi programate lumina, muzica, filmele gratuite disponibile la cerere sau ceasul cu alarma. Primul citizenM a castigat deja premiul de cel mai bun Hotel Design al anului 2008. Singurul dezavantaj pe care l-am sesizat a fost marimea camerelor si faptul ca baia este integrata practic in camera, dupa cum puteti vedea si in fotografii.

Cat despre preturi am facut o simulare pe net si o camera pentru doua persoane in luna august costa in jur de 85 de euro de persoana pe http://www.booking.com/. Enjoy!


Camera
Hol

Hol

Cafeteria

Cafeteria
Fotografii: Ewout Huibers

vineri, 1 mai 2009

Vacanta: Primavara la schi in Solden

Stiu ca a trecut o perioada cam lunga de la ultima postare, dar am petrecut patru zile superbe, dar obositoare, in Solden, Austria. Auzisem ca sezonul dureaza pana in mai, dar niciodata nu m-as fi gandit ca voi schia la sfarsitul lui aprilie, la 10 grade si pe un soare minunat.
Aparent drumul parea floare la ureche. Doua ore de zbor pana in Munchen si de acolo un drum de vreo 250 de kilometri, dintre care 200 pe autostrada. Dar nu..soferii austrieci, din nu stiu ce motive, au ales sa mearga pe niste serpentine ingrozitoare, probabil de dragul unei economii de cativa kilometri. Iar la dus soferul chiar avea impresia ca este Schumacher, iar pe noi ne-a considerat niste saci de cartofi, pentru ca atfel nu imi explic stilul de condus.
Din fericire drumul a fost singura neplacere, pentru ca in rest totul a fost perfect.
Ne-am cazat la hotelul Bergland (mai multe intr-un post viitor) si ne-am pregatit pentru zapada de aprilie. Ziua de schi a inceput ca de fiecare data dimineata devreme, dupa un mic dejun copios, asa ca la 9:30 eram in telecabina care duce la centru Giggijoch (2.525 de metri). De aici, dupa o incalzire usoara pe o partie albastra am pornit spre ghetarul Rettenbacher, unde se afla si doua dintre cele trei platforme de observare. La a treia platforma se ajunge cu cealalta telecabina.
La inaltime zapada era perfecta, iar datorita faptului ca nu erau foarte multi schiori (spre deosebire de sezon) partia era impecabila. Singurul loc unde dupa amiaza zapada era mai greoaie si apoasa era la coborarea spre Ggiggijoch. Ca de fiecare data ziua de schi s-a terminat cu un schnaps (un shot austriac cu tarie) care pe partie functioneaza precum o cafea.
Iar seara am participat la unul dintre cele mai frumoase si originale spectacole pe care le-am vazut in viata mea, Hannibal.
In a doua zi de schi ne-am mutat intr-o zona de schi mai putin cunoscuta de turistul normal, Obergurgl, care se afla la vreo 10 kilometri de Solden, si unde partiile sunt absolut superbe. In plus, majoritatea instalatiilor sunt foarte noi, fiind construite in ultimii ani. Iar seara relaxarea a fost completa printr-o vizita la Aqua Dome, care este considerat cel mai mare complex spa din Tirol.
Revin maine cu povesti mai detaliate..

Una dintre partiile mele preferate in aprilie

Asa aratau partiile care duc la Ggiggijoch



 
concurs paralela45